fbpx

Bewindvoering Amsterdam


Heeft u bewindvoering in Amsterdam nodig? De bewindvoerders van Finqo kunnen u hierbij helpen. Wij gaan uw financiële situatie verzorgen, zodat het weer stabiel wordt. U heeft nergens omkijken naar. Wij regelen dat uw persoonlijke financiële administratie altijd en overal op orde is. En u weet elke maand precies hoeveel geld u vrij besteedbaar overhoudt.

Beschermingsbewind in Amsterdam is als een soort mentorschap. Waarbij onze bewindvoerders u helpen alles financieel weer op de rit te krijgen.

Bewindvoering Amsterdam

Waarom kiezen voor bewindvoering in Amsterdam door Finqo?

 • Uw financiële administratie weer stabiel
 • Bewindvoerders in Amsterdam met jarenlange ervaring
 • Lid van de BPBI
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
 • Ook voor mentorschap en budgetbeheer

Bij Finqo Inkomensbeheer kunnen mensen terecht die, om welke reden dan ook, niet meer of onvoldoende in staat zijn om hun eigen belangen met betrekking tot inkomen en zorg te behartigen.

Redenen om uw administratie uit handen te geven

Bijna niemand beleeft plezier aan zijn of haar persoonlijke administratie. Geen inzicht meer, tijdgebrek, verblijf in het buitenland, jong gezin of ouderdom, een handicap of ziekte maken het extra lastig uw financiën stipt op orde te houden. Gelukkig nemen wij dit werk vakkundig van u over. Dit noemen we bewindvoering.

Hoe werkt bewindvoering in Amsterdam?

Wanneer u bij Finqo onder bewind staat, nemen wij als uw bewindvoerder in Amsterdam beslissingen over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Bij beschermingsbewind blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten. In feite verzorgt uw bewindvoerder uw volledige financiële administratie.

Bewindvoering Amsterdam

Het doel van beschermingsbewind in Amsterdam

Het doel van ons beschermingsbewind in Amsterdam is uiteraard dat u compleet schuldenvrij wordt verklaard. De weg daarnaartoe ligt vol hobbels en omwegen. Om te beginnen creëren wij duidelijkheid over de situatie waarin u zich bevindt. Wat wij u kunnen bieden is passende steun en het stabiel houden van uw budget. Zodat u uiteindelijk uw schulden kunt aflossen aan de schuldeisers.

Wat doet een bewindvoerder in Amsterdam?

Wij stellen samen met u een budgetplan op en verrichten alle betalingen voor u. Indien van toepassing beheert de bewindvoerder ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij Finqo binnen. Zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen.

Wij geven u op deze manier graag wat rust. Terwijl onze bewindvoerders in Amsterdam u middels mentorschap begeleiden naar een rooskleurigere toekomst op financieel gebied.

De voornaamste taak van de bewindvoerder in Amsterdam is om de financiële situatie te stabiliseren.

Het verschil tussen een bewindvoerder en een curator

Er is een wezenlijk verschil tussen onder bewind staan en onder curatele staan. Curatele is voor mensen die hun financiële en persoonlijke zaken niet zelf kunnen regelen en waar beschermingsbewind en/of mentorschap niet meer volstaat. Een curator beslist dan over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding.

direct contact opnemen Afspraak maken Informatie aanvragen

Bewindvoering bij de rechtbank aanvragen

Wanneer er sprake is van verkwisting of het hebben van problematische schulden kan een kantonrechter het zogenaamde schuldenbewind uitspreken. Het schuldenbewind wordt gepubliceerd in het openbare curatele- en bewindregister. De voornaamste taak van Finqo als bewindvoerder in deze situatie is dan om de financiële situatie te stabiliseren. Daar waar mogelijk treffen wij een betalingsregeling om de schulden te saneren.

Bewindvoering Amsterdam

Onze werkwijze voor beschermingsbewind in Amsterdam

Om uzelf of een cliënt of familielid aan te melden voor bewindvoering in Amsterdam kunt u telefonisch contact opnemen. Wij nemen dan de situatie door en kijken of deze in aanmerking komt voor het beschermingsbewind in Amsterdam. Zo ja, dan wordt een persoonlijk gesprek ingepland. Waarin we onze werkwijze nader uiteen zetten.

Na dit gesprek wordt het verzoekschrift bij de rechtbank in Amsterdam ingediend. De kantonrechter zal vervolgens tijdens een zitting de cliënt onder bewind plaatsen.

Onze werkwijze:

 1. Telefonisch aanmelden: 085 – 016 00 86
 2. Persoonlijk kennismakingsgesprek
 3. Indienen verzoekschrift bij de rechtbank in Amsterdam
 4. Zitting bij de kantonrechter
 5. Uitvoeren bewindvoering in Amsterdam

Erkende bewindvoerders in Amsterdam

Al onze bewindvoerders in Amsterdam leggen ieder jaar opnieuw verantwoording af aan de kantonrechter. Hiermee voldoen wij aan de strenge kwaliteitseisen van de rechtbank. Bovendien zijn wij als kantoor lid van de BPBI, de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders. U bent dus gegarandeerd van een professionele bewindvoering in Amsterdam. Onze bewindvoerders regelen uw geldzaken op een vertrouwde en vakkundige wijze.

direct contact opnemen Afspraak maken Informatie aanvragen

Wat kost bewindvoering in Amsterdam?

Voor het beschermingsbewind worden diverse kosten in rekening bracht. De precieze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Indien het de cliënt niet lukt om met zijn of haar inkomen aal deze kosten te voldoen, kan door Finqo bij de gemeente Amsterdam een vergoeding worden aangevraagd voor de bewindvoering.

Om de kosten en de betaling daarvan te bespreken kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat kost bewindvoering in Amsterdam?

Voor het beschermingsbewind worden diverse kosten in rekening bracht. De precieze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Indien het de cliënt niet lukt om met zijn of haar inkomen aal deze kosten te voldoen, kan door Finqo bij de gemeente Amsterdam een vergoeding worden aangevraagd voor de bewindvoering.

Om de kosten en de betaling daarvan te bespreken kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Schuldhulpverlening in Amsterdam

Naast bewindvoering in Amsterdam bieden wij meer diensten aan. Twee van onze andere diensten zijn schuldhulpverlening en budgetbeheer. Schuldhulpverlening in Amsterdam is een vrijwillig traject waarbij de persoon met schulden wordt bijgestaan door een schuldhulpverlener. Er bestaat ook een niet vrijwillig traject: wettelijke schuldsanering op basis van voorwaarden die vastgelegd zijn in de wet. U dient het minnelijke traject geprobeerd te hebben om voor wettelijke schuldsanering (Wsnp) in aanmerking te komen.

Wanneer u besloten heeft om schuldhulp aan te vragen, kunt u een afspraak maken met een van onze schuldhulpverleners. Wij zorgen er dan voor dat alle formaliteiten voor u geregeld worden en introduceren u in het minnelijke traject.

Hoe kunt u bewindvoering aanvragen?

U kunt pas officieel bewindvoering aanvragen als u een aanvraag heeft ingediend bij de rechtbank. De kantonrechter neemt de aanvraag in overweging en beslist tijdens een zitting of u in aanmerking komt voor bewindvoering. Zodra de bewindvoering is uitgesproken door de kantonrechter kan de procedure beginnen.

De bewindvoerders van Finqo kunnen u helpen bij het aanvragen van bewindvoering in uw stad. Wij dienen dan het verzoekschrift in bij de rechtbank in. Meldt u aan bij ons bewindvoerderskantoor door contact met ons op te nemen.

Wat is de werkwijze van Finqo bij bewindvoering?

De werkwijze van Finqo bij bewindvoering is als volgt:

Stap 1: aanmelden bij Finqo
Ten eerste meldt u zich aan bij Finqo middels een telefonische aanmelding: 085 – 016 00 86. Vaak wordt het aanmelden gedaan door een zorgverlener of betrokken familielid. Tijdens de telefonische aanmelding bespreken we uw situatie. Na het beantwoorden van wederzijdse vragen plannen we bij positieve bevindingen een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Stap 2: kennismaken
Wij spreken af bij de cliënt thuis of in de zorginstelling om persoonlijk kennis te maken en de inhoud van bewindvoering en onze werkwijze met u en de cliënt nogmaals door te spreken.

Stap 3: verzoekschrift indienen
Aan het einde van dit gesprek vullen we na instemming samen de aanvraagformulieren in voor de rechtbank. Het verzoekschrift wordt door ons naar de kantonrechter gestuurd.

Stap 4: de zitting
Enkele weken na de verzending van het verzoekschrift volgt een uitnodiging voor de zitting. De bewindvoerder is aanwezig bij de zitting en neemt dan de administratie van de cliënt in ontvangst.

Stap 5: onder bewind
Zodra de bewindvoering door de kantonrechter is uitgesproken en op schrift gesteld, starten wij onze werkzaamheden. Na een korte inventarisatieperiode en het opstellen van een beginbalans en begroting maken we wederom een afspraak. Ditmaal een afspraak om de overzichten met de cliënt te bespreken en duidelijke afspraken met elkaar te maken.

Heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke diensten biedt Finqo nog meer aan?

Bewindvoerderskantoor Finqo is specialist in inkomensbeheer. Alle aspecten rondom inkomensbeheer, schuldenpreventie, schuldenproblematiek en bewindvoering beheersen onze bewindvoerders. Daarnaast verrichten wij meer werkzaamheden, bijvoorbeeld opleidingen tot beschermingsbewindvoerder, professionele bewindvoerder, inkomensbeheerder en professioneel mentor. Al onze diensten op een rij:

Meer weten over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat houdt onder bewind staan in?

Onder bewind staan houdt in dat uw bewindvoerder alle beslissingen neemt over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Als u onder bewind staat betekent het niet dat u helemaal niks meer te vertellen heeft over uw financiën. U blijft gewoon handelingsbekwaam en u mag zelfstandig rechtsverhandelingen verrichten.

Kom met Finqo in contact als u meer informatie wilt over onder bewind staan in uw stad. U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Coehoorn van Scheltingaweg 1K
8442 EZ Heerenveen