fbpx

Bewindvoering in Rotterdam

Heeft u het besluit genomen en wilt u bewindvoering in Rotterdam aanvragen? Een moedige en verstandige beslissing om hulp te aanvaren bij uw financiële situatie. Wij van Finqo geven graag deze hulp. We bieden u passende steun en streven naar een stabiele financiële administratie.

Onder bewind staan is mogelijk voor mensen die om welke reden dan ook hun financiële belangen niet meer zelf kunnen behartigen. Zoals u wellicht weet bestaan er twee vormen van bewindvoering: beschermingsbewind en WSNP-bewind. Met die laatste krijgt u te maken als u hoge schulden heeft.

DIRECT CONTACT OPNEMEN HULP AANVRAGEN INFORMATIE AANVRAGEN

GOEDE BEWINDVOERING IN ROTTERDAM DOOR FINQO

  • Uw financiële administratie weer stabiel
  • Bewindvoerders in Rotterdam met jarenlange ervaring
  • Lid van de BPBI
  • Vertrouwd en vakkundig
  • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Rotterdam
  • Ook voor mentorschap en budgetbeheer in Rotterdam

Wilt u ons inschakelen als uw bewindvoerder in Rotterdam? Bel dan vandaag nog naar 085 – 016 00 86. We plannen dan een persoonlijk kennismakingsgesprek en vragen de bewindvoering aan bij de rechtbank in Rotterdam. Samen lossen we uw geldproblemen op.

BEWINDVOERING ALS MENTORSCHAP

In feite verzorgt Finqo als bewindvoerder uw volledige financiële administratie. Wanneer u bij Finqo onder bewind staat, nemen wij als uw bewindvoerder beslissingen over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Bij beschermingsbewind blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

U kunt bewindvoering door Finqo zien als een soort mentorschap in Rotterdam. We begeleiden u naar een betere financiële toekomst door een persoonlijke mentor voor u te vormen.

bewindvoering drachten

WE NEMEN UW ZORGEN UIT HANDEN

Wat we dan precies voor u doen? De bewindvoerder in Rotterdam stelt samen met u een budgetplan op, verricht alle betalingen voor u en indien van toepassing, beheert de bewindvoerder ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij ons kantoor binnen. Zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen.

Wij nemen echt uw zorgen uit handen, zodat u weer even adem kunt halen. Terwijl wij hard voor u aan de slag gaan. Dit is vooral een opluchting als u hoge schulden heeft.

DIRECT CONTACT OPNEMEN HULP AANVRAGEN INFORMATIE AANVRAGEN

WANNEER KOMT U IN AANMERKING VOOR BESCHERMINGSBEWIND IN ROTTERDAM?

U komt in aanmerking voor beschermingsbewind in Rotterdam als u door psychische of lichamelijke redenen niet in staat bent om uw eigen financiën te beheren. Bewindvoering is bedoeld ter bescherming van de desbetreffende persoon. Deze twee namen zijn samengevoegd in beschermingsbewind. Hoelang beschermingsbewind duurt, wordt door de kantonrechter in Rotterdam bepaald. Daarnaast bepaalt de kantonrechter welke goederen onder bewind komen te staan.

Veel gestelde vragen

Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering krijgt een person een bewindvoerder toegewezen, die zich over de financiële situatie van een persoon gaat bekommeren. Daarbij wordt de persoonlijke financiën weer op orde gebracht en gestabiliseerd. De bewindvoerder is in wezen een mentor die de persoon ondersteunt bij zijn of haar financiële zaken, in het geval van schulden of financiële moeilijkheden.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering kan door de persoon met financiële problemen zelf aangevraagd worden, door een echtgenoot, partner of sommige familieleden. Dit wordt gedaan door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen en deze samen met een verzoekschrift naar de kantonrechter te sturen. Tijdens een zitting bij de kantonrechter wordt de zaak vervolgens besproken en kan de persoon onder bewind geplaatst worden.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Waar kun je bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering aanvragen dient via de kantonrechter te gebeuren. Finqo kan u daarbij helpen. Wij zorgen voor de juiste formulieren, nemen uw situatie door en zorgen dat alles correct is ingevuld. Ook helpen we u bij het opstellen van het verzoekschrift. U kunt daarbij direct een bewindvoerder van Finqo voordragen, indien gewenst.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Hoe kun je bewindvoering stopzetten?

Net zoals het aanvragen gaat ook het stopzetten van bewindvoering via de kantonrechter. U dient daarvoor een brief aan de kantonrechter te schrijven met het verzoek de bewindvoering te laten stopzetten. Hierin geeft u uw gegevens door, plus de reden waarom de bewindvoering stopgezet zou dienen te worden. Vervolgens wordt u na verloop van tijd uitgenodigd voor een zitting, waarin uw zaak behandeld wordt.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

bewindvoering Drachten

ONZE TAAK ALS BEWINDVOERDER IN ROTTERDAM

Als beschermingsbewind in Rotterdam biedt Finqo persoonlijke begeleiding waarin betrokkenheid en respect voorop staan. Onze bewindvoering in Rotterdam is erop gericht om u zo goed mogelijk te helpen door (tijdelijk) alle administratie en beslissingen over uw vermogen van u over te nemen.

BUDGETBEHEER IN ROTTERDAM

Budgetbeheer, inkomensbeheer, schuldhulpverlening en mentorschap zijn onlosmakelijk verbonden aan bewindvoering. Het zijn allemaal hulpvormen om de controle weer terug te krijgen over uw financiële administratie. Met budgetbeheer in Rotterdam van Finqo wordt bedoeld dat uw vaste lasten op tijd betaald worden. Welke hulpvorm(en) voor uw situatie geschikt is, bespreken we tijdens het intakegesprek.

Mentorschap

Beschermingsbewind

Contact

WAT HOUDT ONDER CURATELE STAAN IN?

Onder curatele staan houdt in dat een curator beslist over uw geld, verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Het is een stap verder dan bewindvoering en/of mentorschap. Wanneer u onder bewind staat, blijft u handelingsbekwaam. U heeft dus nog steeds zeggenschap en beslist zelf over de rechtsbeslissingen. Dit in tegenstelling als u onder curatele staat.

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN BEWINDVOERING IN ROTTERDAM?

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van bewindvoering in Rotterdam. De precieze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Mocht u het financieel niet kunnen opbrengen om aan deze kosten te voldoen, kunnen we bij de gemeente Rotterdam een vergoeding aanvragen voor het beschermingsbewind.

BEWINDVOERING IN ROTTERDAM AANVRAGEN

Het aanvragen van bewindvoering in Rotterdam gaat via de rechtbank. Als u ons inschakelt uw bewindvoerder zullen we een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Vervolgens zal tijdens een zitting de aanvraag worden goedgekeurd. Daarna kunnen we pas echt starten met de bewindvoering.

Ziet u het zitten om met ons dit traject aan te gaan? Bel dan gelijk naar 085 – 016 00 86. Mocht u eerst meer informatie willen weten kunt u dit gratis en vrijblijvend bij ons aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op: vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@finqo.nl.

DIRECT CONTACT OPNEMEN AFSPRAAK MAKEN INFORMATIE AANVRAGEN

Direct hulp aanvragen

  • MM slash DD slash JJJJ