fbpx

Bewindvoering in Rotterdam


Heeft u het besluit genomen en wilt u bewindvoering in Rotterdam aanvragen? Een moedige en verstandige beslissing om hulp te aanvaren bij uw financiële situatie. Wij van Finqo geven graag deze hulp. We bieden u passende steun en streven naar een stabiele financiële administratie.

Onder bewind staan is mogelijk voor mensen die om welke reden dan ook hun financiële belangen niet meer zelf kunnen behartigen. Zoals u wellicht weet bestaan er twee vormen van bewindvoering: beschermingsbewind en WSNP-bewind. Met die laatste krijgt u te maken als u hoge schulden heeft.

Bewindvoering in Rotterdam aanvragen

Goede bewindvoering in Rotterdam door Finqo

  • Uw financiële administratie weer stabiel
  • Bewindvoerders in Rotterdam met jarenlange ervaring
  • Lid van de BPBI
  • Vertrouwd en vakkundig
  • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Rotterdam
  • Ook voor mentorschap en budgetbeheer in Rotterdam

Wilt u ons inschakelen als uw bewindvoerder in Rotterdam? Bel dan vandaag nog naar 085 – 016 00 86. We plannen dan een persoonlijk kennismakingsgesprek en vragen de bewindvoering aan bij de rechtbank in Rotterdam. Samen lossen we uw geldproblemen op.

Bewindvoering als mentorschap

In feite verzorgt Finqo als bewindvoerder uw volledige financiële administratie. Wanneer u bij Finqo onder bewind staat, nemen wij als uw bewindvoerder beslissingen over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Bij beschermingsbewind blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

U kunt bewindvoering door Finqo zien als een soort mentorschap in Rotterdam. We begeleiden u naar een betere financiële toekomst door een persoonlijke mentor voor u te vormen.

We nemen uw zorgen uit handen

Wat we dan precies voor u doen? De bewindvoerder in Rotterdam stelt samen met u een budgetplan op, verricht alle betalingen voor u en indien van toepassing, beheert de bewindvoerder ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij ons kantoor binnen. Zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen.

Wij nemen echt uw zorgen uit handen, zodat u weer even adem kunt halen. Terwijl wij hard voor u aan de slag gaan.

Professionele bewindvoering in Rotterdam

Onze taak als bewindvoerder in Rotterdam

Als beschermingsbewind in Rotterdam biedt Finqo persoonlijke begeleiding waarin betrokkenheid en respect voorop staan. Onze bewindvoering in Rotterdam is erop gericht om u zo goed mogelijk te helpen door (tijdelijk) alle administratie en beslissingen over uw vermogen van u over te nemen.

Budgetbeheer in Rotterdam

Budgetbeheer, inkomensbeheer, schuldhulpverlening en mentorschap zijn onlosmakelijk verbonden aan bewindvoering. Het zijn allemaal hulpvormen om de controle weer terug te krijgen over uw financiële administratie. Met budgetbeheer in Rotterdam van Finqo wordt bedoeld dat uw vaste lasten op tijd betaald worden. Welke hulpvorm(en) voor uw situatie geschikt is, bespreken we tijdens het intakegesprek.

Zijn er kosten verbonden aan bewindvoering in Rotterdam?

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van bewindvoering in Rotterdam. De precieze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Mocht u het financieel niet kunnen opbrengen om aan deze kosten te voldoen, kunnen we bij de gemeente Rotterdam een vergoeding aanvragen voor het beschermingsbewind.

Budgetbeheer in Rotterdam

Bewindvoering in Rotterdam aanvragen

Het aanvragen van bewindvoering in Rotterdam gaat via de rechtbank. Als u ons inschakelt uw bewindvoerder zullen we een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Vervolgens zal tijdens een zitting de aanvraag worden goedgekeurd. Daarna kunnen we pas echt starten met de bewindvoering.

Ziet u het zitten om met ons dit traject aan te gaan? Bel dan gelijk naar 085 – 016 00 86. Mocht u eerst meer informatie willen weten kunt u dit gratis en vrijblijvend bij ons aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op: vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@finqo.nl.

Hoe kunt u bewindvoering aanvragen?

U kunt pas officieel bewindvoering aanvragen als u een aanvraag heeft ingediend bij de rechtbank. De kantonrechter neemt de aanvraag in overweging en beslist tijdens een zitting of u in aanmerking komt voor bewindvoering. Zodra de bewindvoering is uitgesproken door de kantonrechter kan de procedure beginnen.

De bewindvoerders van Finqo kunnen u helpen bij het aanvragen van bewindvoering in uw stad. Wij dienen dan het verzoekschrift in bij de rechtbank in. Meldt u aan bij ons bewindvoerderskantoor door contact met ons op te nemen.

Wat is de werkwijze van Finqo bij bewindvoering?

De werkwijze van Finqo bij bewindvoering is als volgt:

Stap 1: aanmelden bij Finqo
Ten eerste meldt u zich aan bij Finqo middels een telefonische aanmelding: 085 – 016 00 86. Vaak wordt het aanmelden gedaan door een zorgverlener of betrokken familielid. Tijdens de telefonische aanmelding bespreken we uw situatie. Na het beantwoorden van wederzijdse vragen plannen we bij positieve bevindingen een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Stap 2: kennismaken
Wij spreken af bij de cliënt thuis of in de zorginstelling om persoonlijk kennis te maken en de inhoud van bewindvoering en onze werkwijze met u en de cliënt nogmaals door te spreken.

Stap 3: verzoekschrift indienen
Aan het einde van dit gesprek vullen we na instemming samen de aanvraagformulieren in voor de rechtbank. Het verzoekschrift wordt door ons naar de kantonrechter gestuurd.

Stap 4: de zitting
Enkele weken na de verzending van het verzoekschrift volgt een uitnodiging voor de zitting. De bewindvoerder is aanwezig bij de zitting en neemt dan de administratie van de cliënt in ontvangst.

Stap 5: onder bewind
Zodra de bewindvoering door de kantonrechter is uitgesproken en op schrift gesteld, starten wij onze werkzaamheden. Na een korte inventarisatieperiode en het opstellen van een beginbalans en begroting maken we wederom een afspraak. Ditmaal een afspraak om de overzichten met de cliënt te bespreken en duidelijke afspraken met elkaar te maken.

Heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke diensten biedt Finqo nog meer aan?

Bewindvoerderskantoor Finqo is specialist in inkomensbeheer. Alle aspecten rondom inkomensbeheer, schuldenpreventie, schuldenproblematiek en bewindvoering beheersen onze bewindvoerders. Daarnaast verrichten wij meer werkzaamheden, bijvoorbeeld opleidingen tot beschermingsbewindvoerder, professionele bewindvoerder, inkomensbeheerder en professioneel mentor. Al onze diensten op een rij:

Meer weten over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat houdt onder bewind staan in?

Onder bewind staan houdt in dat uw bewindvoerder alle beslissingen neemt over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Als u onder bewind staat betekent het niet dat u helemaal niks meer te vertellen heeft over uw financiën. U blijft gewoon handelingsbekwaam en u mag zelfstandig rechtsverhandelingen verrichten.

Kom met Finqo in contact als u meer informatie wilt over onder bewind staan in uw stad. U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Coehoorn van Scheltingaweg 1K
8442 EZ Heerenveen