fbpx

Bewindvoering Utrecht


Bewindvoering in Utrecht

Ervaart u problemen met u financiën? Finqo staat voor u klaar met bewindvoering in Utrecht. Bijna niemand beleeft plezier aan zijn of haar persoonlijke administratie. Er kunnen daarnaast een hoop oorzaken zijn waardoor u dit niet bijhoudt. Denk aan geen inzicht meer, tijdgebrek, jong gezin, ouderdom of een ziekte; die maken het allemaal nog lastiger om uw financiën op orde te houden. Gelukkig neemt Finqo dit werk vakkundig van u over. U heeft nergens omkijken naar, uw persoonlijke financiële administratie is altijd en overal op orde én u weet elke maand precies hoeveel geld u vrij besteedbaar overhoudt. Dit noemen we bewindvoering.

Bij Finqo Inkomensbeheer kunnen mensen terecht die om welke reden dan ook maar niet meer of onvoldoende in staat zijn om hun eigen belangen met betrekking tot inkomen en zorg te behartigen.

Wat is bewindvoering?

Als u niet in staat bent om zelf uw financiën te beheren, kunt u bij Finqo onder bewind komen te staan. Dat betekent dat Finqo als uw bewindvoerder beslissingen neemt over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook over uw schulden. Bij onder bewindstelling blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

In feite verzorgt Finqo als bewindvoerder uw volledige financiële administratie.

Wij ontzorgen u op dit gebied en doen het budgetbeheer, zodat financiële problemen niet kunnen verergeren. Finqo stelt samen met u een budgetplan op, verricht alle betalingen voor u en indien van toepassing, beheert Finqo ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij Finqo binnen, zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen. Ook bij verkwisting of problematische schulden kunnen wij u verder helpen. Vraag hier gerust naar door contact op te nemen.

Vertrouwd bewind bij Finqo

Finqo legt als bewindvoerder jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter en Finqo voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de rechtbank. Daarnaast is Finqo lid van de BPBI, branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders. U bent er dan ook van verzekerd dat uw geldzaken vertrouwd en vakkundig worden geregeld! Finqo biedt bewindvoering in heel Nederland aan. Wij beschikken onder meer over steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

 • Uw financiële administratie verzorgd en gestabiliseerd
 • Bewindvoerder met vele jaren ervaring
 • Lid van de BPBI, branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Ook voor mentorschap en budgetbeheer

Bewindvoering in Utrecht bij de rechtbank aanvragen

Wanneer u bewindvoering in Utrecht wilt aanvragen kan telefonisch contact opgenomen worden met Finqo. In een intakegesprek wordt de financiële situatie waar de bewindvoering betrekking op zal hebben besproken, waarna een persoonlijk kennismakingsgesprek wordt ingepland. Dit gesprek vindt bij de cliënt thuis plaats (of in de zorginstelling). Tijdens het gesprek wordt de gang van zaken verder uitgelegd. Na afloop van dit gesprek gaan wij aan de slag in de benodigde formulieren in te vullen. Deze worden vervolgens bij de rechtbank ingediend. Daarop wordt een zitting ingepland waarin de bewindvoering door de kantonrechter zal worden uitgesproken.

 1. Aanmelden door middel van telefonisch contact: 085 – 016 00 86
 2. Persoonlijk gesprek
 3. Indienen verzoekschrift
 4. Zitting bij de rechtbank
 5. Uitvoeren bewindvoering

De kosten van bewindvoering

Aan bewindvoering zitten enige kosten verbonden. Deze worden ieder jaar vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Wanneer het inkomen niet toegereikend genoeg is om aan deze kosten te voldoen kan Finqo bij de gemeente een vergoeding aanvragen. Neem gerust contact met ons op om deze kosten verder te bespreken.

De voornaamste taak van Finqo als bewindvoerder is om de financiële situatie te stabiliseren.

Vraag vrijblijvend meer informative aan

Wilt u meer informatie over ons beschermingsbewind in Utrecht? Neem dan direct contact met ons op en vraag blijvend om informatie of hulp via onderstaande contactbuttons. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 016 00 86.

Hoe werkt bewindvoering precies?

Mocht u om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om zelf uw financiën te beheren kunt u dat overlaten aan een bewindvoerder. Deze bewindvoerder regelt uw persoonlijke financiële administratie en neemt tijdelijk de beslissingen over uw vermogen, goederen en schulden. Door deze maatregelen voorkomen we dat u verder financieel in de problemen raakt.

De bewindvoerder stelt samen met u een budgetplan op, opent de per post verstuurde rekeningen, biedt passende steun en verricht alle betalingen voor u. Hierdoor wordt u budget stabiel en kunt u uiteindelijk uw schulden aflossen.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering aanvragen gaat via de kantonrechter. U hoort een verzoekschrift in te dienen en de kantonrechter zal dan beslissen of u onder bewind komt te staan. Mocht dat het geval zijn, dan zal de bewindvoering worden uitgevoerd.

De werkwijze omtrent bewindvoering aanvragen bij Finqo is als volgt:

 1. Telefonisch aanmelden: 085 – 016 00 86
 2. Persoonlijk kennismakingsgesprek
 3. Indienen verzoekschrift bij de rechtbank
 4. Zitting bij de kantonrechter
 5. Uitvoeren bewindvoering
Waarom Finqo inschakelen bij geldproblemen/schulden?

Wij helpen al 10 jaar mensen die om welke reden dan ook niet meer of onvoldoende in staat zijn om hun financiële zaken te regelen. Als u geldproblemen heeft of kampt met schulden valt u hier ook onder. We nemen graag de financiële zorgen van u over en streven naar een toekomst zonder schulden en geldproblemen.

 • Uw financiële administratie weer stabiel
 • Bewindvoerders, administrateurs en mentoren in Rotterdam met jarenlange ervaring
 • Lid van de BPBI
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
 • Ook voor bewindvoering, mentorschap en budgetbeheer
Wat doet Finqo voor zorginstellingen en gemeenten?

We hanteren een specifiek beleid voor zorginstellingen en gemeenten. Met zorginstellingen en werkgevers gaan wij in gesprek en bespreken we wat wij voor cliënten of werknemers kunnen betekenen. Het gaat hier om zaken als extra ondersteuning bij financiële zaken, schulden en bij zorg. Als zorginstelling of bedrijf kunt u zo kosteloos een extra dienst aanbieden voor uw cliënten en/of werknemers.

Finqo ondersteunt de publieke sector (gemeenten) bij het vinden van oplossingen voor het armoedebeleid, de schuldpreventie en schuldhulpverlening. De vraag van de desbetreffende gemeente is leidend voor onze dienstverlening. Dit omdat iedere gemeente een ander beleid en benaderingswijze heerst. Tijdens het oriënterende interview met een gemeente wordt in kaart gebracht waar de mogelijkheden tot verbetering en besparing liggen.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Coehoorn van Scheltingaweg 1K
8442 EZ Heerenveen