fbpx

Bewindvoering in Wolvega


Heeft u baat bij bewindvoering in Wolvega? Het kan zijn dat u in een lastige situatie bent terechtgekomen, omdat u financiële problemen heeft. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u het lastig vindt om rekeningen op tijd te betalen of om uw inkomen goed te kunnen beheren. Hierdoor kan het zijn dat u een schuld hebt opgebouwd.

Om u uit deze situatie te helpen kan een bewindvoerder u goed helpen. Bij Finqo zijn we als bewindvoerder in Wolvega gespecialiseerd in bewindvoering. En kunnen we u helpen bij het op orde krijgen van uw financiën en het aflossen van eventuele schulden.

Finqo heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak

Vraag vandaag nog bewindvoering aan in Wolvega en zet uw financiën op een rijtje. Heeft u een vraag of wenst u meer informatie? Neem gerust contact op!

Bewindvoering Amsterdam

Bewindvoering in Wolvega van Finqo

Met onze bewindvoering in Wolvega helpen wij u bij uw volledige financiële administratie. Bij bewindvoering komen diverse kosten kijken. Kunt u de kosten van onze diensten niet betalen vanuit uw eigen inkomen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij kunnen dan de vergoeding hiervan voor u aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf in de vorm van bijzondere bijstand. Onder de standaard bewindvoering vallen bij ons ook de volgende punten:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Hulp bij schulden in Wolvega (schuldhulpverlening)
 • Respect en betrokkenheid voorop
 • Geholpen worden door vakkundige bewindvoerders
 • Rekening houden met de belangen van alle betrokken partijen
 • Helpen wanneer u vanuit uw eigen inkomen niet kan betalen voor onze bewindvoering in Wolvega. De vergoeding hiervan kan dan worden aangevraagd bij de gemeente Weststellingwerf in de vorm van bijzondere bijstand.

Bewindvoerder in Wolvega | Hulp bij financiële problemen

Bij bewindvoering in Wolvega krijgt u hulp van een deskundige bewindvoerder om uw financiële problemen op te lossen. Dit is namelijk niet eenvoudig om in uw eentje te doen. Maar wat doet een bewindvoerder? Bewindvoering houdt in dat een bewindvoerder uw financiële situatie inzichtelijk maakt en beslissingen maakt over uw vermogen, goederen en eventuele schulden. Het doel hiervan is om ergere schulden te voorkomen. Vervolgens wordt er gekeken hoe uw financiële situatie kan worden verbeterd.

Aanvraag via de kantonrechter

U kunt bewindvoering aanvragen in Wolvega via de kantonrechter. Dit kunt u doen als er sprake is van verkwisting of het hebben van problematische schulden. De taak van ons bij Finqo als bewindvoerder is om de financiële situatie onder controle te brengen. Indien mogelijk regelen wij een betalingsregeling met de schuldeisers.

Persoonlijk gesprek

Als u contact opneemt met ons om bewindvoering in Wolvega aan te vragen gaan wij met u kijken of u in aanmerking komt voor bewindvoering. Indien dit het geval is plannen we een persoonlijk gesprek om alles verder te bespreken. Na dit gesprek wordt het verzoek bij de rechtbank ingediend.

Kosten van bewindvoering in Wolvega

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan bewindvoering in Wolvega. Kunt u deze kosten niet zelf betalen? Geen probleem. Dan dienen wij bij de gemeente Weststellingwerf een verzoek in voor een vergoeding. Deze vergoeding valt onder de speciale bijstand. U kunt ongeacht uw budget gebruik maken van onze diensten.

Finqo is met 4 disciplines dé partner bij vraagstukken rond inkomensbeheer, budgetbeheer, schuldhulpverlening en mentorschap

Onder bewind staan of onder curatele staan?

Als u bewindvoering in Wolvega aanvraagt en uw aanvraag wordt gehonoreerd door de kantonrechter staat u officieel onder bewind. Er bestaat ook iets als onder curatele staan. Wat is het verschil? Curatele is een stap verder dan bewindvoering en/of mentorschap. Een curator beslist over uw geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding.

Bewindvoering Amsterdam

Budgetbeheer in Wolvega

Met budgetbeheer van Finqo worden uw vaste lasten op tijd betaald door een budgetcoach. Deze coach houdt het overzicht op uw financiën en voorkomt dat u verder in de financiële problemen raakt. Tijdens het intakegesprek adviseert de budgetcoach u over welke diensten voor u het meest geschikt zijn en welke kosten daaraan zijn verbonden.

Naast budgetbeheer, budgetcoaching, inkomensbeheer (ook voor bedrijven en zorginstellingen), schuldhulpverlening en bewindvoering kunt u bij Finqo ook terecht voor mentorschap. Een mentor ondersteunt u bij het organiseren en mobiliseren van uw zorg op het gebied van verpleging, verzorging, begeleiding en behandeling.

Meer informatie over bewindvoering in Wolvega

Heeft u interesse in de hulp van een bewindvoerder in Wolvega? Neem dan vrijblijvend contact op met Finqo voor meer informatie over bewindvoering in Wolvega. We kijken graag samen met u wat we voor rol kunnen spelen in het oplossen van uw financiële problemen.

U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een eerste afspraak. Uiteraard is het ook mogelijk om ons te bellen. Dit kan op het telefoonnummer +31 (0) 85- 016 00 86.

Hoe werkt bewindvoering precies?

Mocht u om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om zelf uw financiën te beheren kunt u dat overlaten aan een bewindvoerder. Deze bewindvoerder regelt uw persoonlijke financiële administratie en neemt tijdelijk de beslissingen over uw vermogen, goederen en schulden. Door deze maatregelen voorkomen we dat u verder financieel in de problemen raakt.

De bewindvoerder stelt samen met u een budgetplan op, opent de per post verstuurde rekeningen, biedt passende steun en verricht alle betalingen voor u. Hierdoor wordt u budget stabiel en kunt u uiteindelijk uw schulden aflossen.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering aanvragen gaat via de kantonrechter. U hoort een verzoekschrift in te dienen en de kantonrechter zal dan beslissen of u onder bewind komt te staan. Mocht dat het geval zijn, dan zal de bewindvoering worden uitgevoerd.

De werkwijze omtrent bewindvoering aanvragen bij Finqo is als volgt:

 1. Telefonisch aanmelden: 085 – 016 00 86
 2. Persoonlijk kennismakingsgesprek
 3. Indienen verzoekschrift bij de rechtbank
 4. Zitting bij de kantonrechter
 5. Uitvoeren bewindvoering
Waarom Finqo inschakelen bij geldproblemen/schulden?

Wij helpen al 10 jaar mensen die om welke reden dan ook niet meer of onvoldoende in staat zijn om hun financiële zaken te regelen. Als u geldproblemen heeft of kampt met schulden valt u hier ook onder. We nemen graag de financiële zorgen van u over en streven naar een toekomst zonder schulden en geldproblemen.

 • Uw financiële administratie weer stabiel
 • Bewindvoerders, administrateurs en mentoren in Rotterdam met jarenlange ervaring
 • Lid van de BPBI
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
 • Ook voor bewindvoering, mentorschap en budgetbeheer
Wat doet Finqo voor zorginstellingen en gemeenten?

We hanteren een specifiek beleid voor zorginstellingen en gemeenten. Met zorginstellingen en werkgevers gaan wij in gesprek en bespreken we wat wij voor cliënten of werknemers kunnen betekenen. Het gaat hier om zaken als extra ondersteuning bij financiële zaken, schulden en bij zorg. Als zorginstelling of bedrijf kunt u zo kosteloos een extra dienst aanbieden voor uw cliënten en/of werknemers.

Finqo ondersteunt de publieke sector (gemeenten) bij het vinden van oplossingen voor het armoedebeleid, de schuldpreventie en schuldhulpverlening. De vraag van de desbetreffende gemeente is leidend voor onze dienstverlening. Dit omdat iedere gemeente een ander beleid en benaderingswijze heerst. Tijdens het oriënterende interview met een gemeente wordt in kaart gebracht waar de mogelijkheden tot verbetering en besparing liggen.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Coehoorn van Scheltingaweg 1K
8442 EZ Heerenveen