fbpx
Image Slader

Inkomensbeheer – Detachering – Advies – Opleiding

direct contact opnemen afspraak maken Aanmelden nieuwsbrief Gratis cursus goed met geld
Image Slader

Inkomensbeheer – Detachering – Advies – Opleiding

direct contact opnemen afspraak maken Aanmelden nieuwsbrief direct contact opnemen

Training Slecht-nieuwsgesprek voeren


3 PE punten / training wordt in combinatie aangeboden met de training  Omgaan met Weerstand

  • De training is ontwikkeld voor en wordt gegeven aan deelnemers met minimaal HBO-niveau
  • De training betreft een scholingsactiviteit die specifiek ingaat op de praktijk van de ervaren bewindvoerder of mentor en geeft daarmee verdieping aan de werkzaamheden van de HBO-opgeleide bewindvoerder/ mentor
  • De training draagt bij aan het zelfstandig vinden van een effectieve aanpak voor het voeren van slecht-nieuwsgesprekken

Doelgroep: 
De training is specifiek bedoeld voor en toegesneden op bewindvoerders en mentoren die reeds actief zijn in het vak. Finqo gaat er van uit dat deze bewindvoerders en mentoren een HBO denk- en werkniveau hebben. In de ontwikkeling van het programma is hiermee rekening gehouden om op die manier aan te sluiten op leerniveau en leerstijl van de deelnemers.

Resultaat: 
Na de training is de deelnemer in staat om effectieve slecht-nieuwsgesprekken te voeren. Hij is hierbij hard op de inhoud en zacht voor de mens. Door het toepassen van een eenvoudig maar werkbaar stappenplan weet hij de valkuilen van een slecht-nieuwsgesprek te omzeilen. De bewindvoerder/ mentor is getraind in het toepassen van de vaardigheden die er voor zorgen dat hij duidelijk en standvastig slecht nieuws brengt op een manier die de relatie in stand houdt.

Aanpak, lesvorm en lesmiddelen: 
Een week voor de training krijgt de deelnemer een vragenlijst ter invulling omtrent leerwensen en specifieke vragen over het onderwerp. Hiermee kan de trainer de concrete aansluiting maken op elke individuele deelnemer en heeft de deelnemer een scherpe focus op de eigen leerdoelen.

Tijdens de training leert de deelnemer op basis van concrete situaties uit de eigen praktijk zijn eigen gedrag te richten op het voeren van effectieve slecht-nieuwsgesprekken. Tijdens de training zelf ligt het accent op ervaringsleren waarbij de deelnemer leert door (samen) te doen, te reflecteren en individuele actiepunten te formuleren. Iedere deelnemer sluit de training af met het invullen van een persoonlijk implementatieplan, dat houvast geeft.

Duur training : 1 dag/2 dagdelen
Trainingslocatie : Nog niet bekent
Prijs : € 398

Finqo-Academy is aangesloten bij het CRKBO, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Contact opnemen
Vier disciplines

Inkomensbeheer
Detachering
Opleidingen
Organisatie & Advies

Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Coehoorn van Scheltingaweg 1K
8442 EZ Heerenveen