fbpx
Image Slider

Schuldhulpverlening in Amsterdam


Door middel van schuldhulpverlening in Amsterdam kan Finqo u helpen met uw geldproblemen en financiële situatie. Niemand werkt zich expres in de schulden, u dus ook niet. Schulden kunnen voor zeer lastige situaties zorgen en ze kunnen u onzeker maken over de toekomst.

Bent u onzeker over uw financiële situatie? Bent u daarom op zoek naar schuldhulpverlening in Amsterdam? Bij Finqo bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het oplossen van uw geldproblemen of als u voorziet in de schulden te komen. Als u ervoor kiest om bij ons schuldhulp aan te vragen zult u merken dat u er in ieder geval niet alleen voor staat.

Schudhulpverlening in Amsterdam

Persoonlijke schuldhulpverlening in Amsterdam | Finqo

 • Hulp bij schulden in Amsterdam
 • Persoonlijke begeleiding: respect en betrokkenheid voorop
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Werkzaam door het hele land: steunlocaties in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
 • Lid van de BPBI
 • Goed opgeleide en ervaren bewindvoerders, budgetbeheerders en mentoren
 • Ook voor mentorschap, bewindvoering en budgetbeheer

Heeft u hulp nodig bij uw schulden in Amsterdam? Start dan met een aanvraag voor schuldhulpverlening in Amsterdam en laat Finqo u hierbij helpen. Bel vrijblijvend naar +31 (0)85 016 00 86 voor gratis informatie.

Wanneer kan ik schuldhulpverlening aanvragen?

Veel mensen weten niet wanneer ze schuldhulpverlening in Amsterdam kunnen aanvragen. Een aanvraag starten kan op de volgende punten:

 • Als u het lastig vindt om uw inkomen te beheren;
 • Als u het lastig vindt om uw rekeningen op tijd te betalen;
 • Als u onzeker bent over uw financiële situatie;
 • Als u schulden heeft.

Zijn één of meer van bovenstaande kwesties op u van toepassing? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. U bent in ieder geval niet de enige en er is vrijwel voor ieder financieel probleem een oplossing voor handen. Samen gaan we aan de slag om uw geldproblemen op te lossen.

Wat is het verschil tussen schuldhulpverlening en schuldsanering?

Schuldhulpverlening is een ander woord voor minnelijke schuldsanering. Dit is een vrijwillig traject waarbij de persoon met schulden wordt bijgestaan door een schuldhulpverlener. Deze hulpverlener biedt hulp bij het oplossen van schuldproblemen. Daarbij kan gedacht worden aan het inventariseren van alle schulden en het zorgen van stabiliteit. Ook het maken van afspraken met schuldeisers ter finale kwijting.

Minnelijke of wettelijke schuldsanering?

Deze vorm van schuldhulp is niet hetzelfde als wettelijke schuldsanering. Dat is een schuldhulp traject op basis van voorwaarden die vastgelegd zijn in de wet. U dient het minnelijke traject geprobeerd te hebben om voor wettelijke schuldsanering (Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) in aanmerking te komen. Als u een aanvraag voor wettelijke schuldsanering heeft ingediend bij de rechtbank stelt de rechtbank een saneringsplan op.

Hulp bij schulden in Amsterdam

Hoe werkt schuldhulpverlening?

Wat wij doen als we het hebben over schuldhulpverlening bieden, is er samen voor zorgen dat we uw schulden wegwerken en dat nieuwe schulden in de toekomst kunnen worden voorkomen. Wij bieden hulp bij schulden in Amsterdam door met u mee te denken en door rust te brengen in uw financiële situatie. Er staat u een schuldvrije toekomst en een zorgeloos leven te wachten. Finqo begeleidt u daar graag naartoe.

Is schuldhulpverlening in Amsterdam gratis?

Schuldhulpverlening aanvragen via de gemeente Amsterdam is gratis. Alle kosten worden gesubsidieerd door de gemeente waar u woonachtig bent. Indien dit Amsterdam is, dient u zich daarbij te houden aan verplichtingen en afspraken die de gemeente met de schuldhulpverlener gemaakt heeft. Finqo ondersteunt diverse gemeentes in Nederland door hulp te bieden aan mensen met schulden.

Schuldsanering in Amsterdam

Schuldhulp door Finqo: onze werkwijze

Onze dienstverlening is gericht op het vinden van een haalbare oplossing voor uw financiële problemen. Wij bieden persoonlijke begeleiding waarin betrokkenheid en respect voorop staan. Daarbij verliezen wij het belang van alle betrokken partijen niet uit het oog. De mogelijkheden en kosten per situatie zijn anders. Daarom vragen we u onderstaand formulier in te vullen. Dan krijgen we een beeld van uw mogelijkheden.

 • Overzicht in je financiële situatie en schulden. Wat is uw inkomen en wat bent u maandelijks aan kosten kwijt?
 • Heeft u recht op toeslagen of andere inkomsten? Kunt u minderen in uw kosten?
 • Waarom heeft u schulden? Is daar iets aan te doen?
 • Hoe voorkomen we verdere schulden?
 • Maken van regelingen en afspraken met schuldeisers

direct contact opnemen Afspraak maken Informatie aanvragen

Hulp bij schulden voor iedereen in Amsterdam

Wij staan met onze schuldhulpverlening klaar voor alle Amsterdammers: zowel in Amsterdam-Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam-Zuid, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam West als Amsterdam centrum. Iedereen in Amsterdam heeft recht op hulp bij schulden. Wij helpen u waar nodig en werken toe naar een toekomst zonder schulden.

Hoe kan ik schuldhulp aanvragen?

Wanneer u besloten heeft de stap te maken en schuldhulp aan te vragen kunt u contact opnemen met Finqo. Wij zorgen dat alle formaliteiten voor u geregeld worden en introduceren u in het minnelijke traject.

Waarom Finqo inschakelen voor schuldhulpverlening in Amsterdam?

Wij zijn een administratief dienstverleningsbedrijf dat u kan voorzien van schuldhulpverlening in Amsterdam. Ons team bestaat uit zeer goed opgeleide en ervaren bewindvoerders, budgetbeheerders en mentoren. Wij brengen op een vlotte, vaardige en vooruitziende manier uw persoonlijke administratie op orde en we zorgen ervoor dat dit ook zo blijft.

Kwaliteit staat bij ons altijd bovenaan. Dit is ook onze visie. Wij zijn er van overtuigd dat onze grote meerwaarde de kwalitatief hoogstaande dienstverlening door onze professionals is.

“Voorkom erger en vraag direct schuldhulp aan bij Finqo.”

Ik zoek schuldhulpverlening in Amsterdam

Voorziet u financiële problemen of ziet u geen oplossing meer voor uw huidige situatie? Neem dan die belangrijke eerste stap en neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor schuldhulpverlening in Amsterdam. U bent altijd vrij om gratis informatie en/of hulp aan te vragen.

U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren om een eerste afspraak te maken en vervolgens de aanvraag in gang te zetten. Of bel ons via +31 (0)85 016 00 86. Samen vinden we een oplossing.

Hoe kunt u bewindvoering aanvragen?

U kunt pas officieel bewindvoering aanvragen als u een aanvraag heeft ingediend bij de rechtbank. De kantonrechter neemt de aanvraag in overweging en beslist tijdens een zitting of u in aanmerking komt voor bewindvoering. Zodra de bewindvoering is uitgesproken door de kantonrechter kan de procedure beginnen.

De bewindvoerders van Finqo kunnen u helpen bij het aanvragen van bewindvoering in uw stad. Wij dienen dan het verzoekschrift in bij de rechtbank in. Meldt u aan bij ons bewindvoerderskantoor door contact met ons op te nemen.

Wat is de werkwijze van Finqo bij bewindvoering?

De werkwijze van Finqo bij bewindvoering is als volgt:

Stap 1: aanmelden bij Finqo
Ten eerste meldt u zich aan bij Finqo middels een telefonische aanmelding: 085 – 016 00 86. Vaak wordt het aanmelden gedaan door een zorgverlener of betrokken familielid. Tijdens de telefonische aanmelding bespreken we uw situatie. Na het beantwoorden van wederzijdse vragen plannen we bij positieve bevindingen een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Stap 2: kennismaken
Wij spreken af bij de cliënt thuis of in de zorginstelling om persoonlijk kennis te maken en de inhoud van bewindvoering en onze werkwijze met u en de cliënt nogmaals door te spreken.

Stap 3: verzoekschrift indienen
Aan het einde van dit gesprek vullen we na instemming samen de aanvraagformulieren in voor de rechtbank. Het verzoekschrift wordt door ons naar de kantonrechter gestuurd.

Stap 4: de zitting
Enkele weken na de verzending van het verzoekschrift volgt een uitnodiging voor de zitting. De bewindvoerder is aanwezig bij de zitting en neemt dan de administratie van de cliënt in ontvangst.

Stap 5: onder bewind
Zodra de bewindvoering door de kantonrechter is uitgesproken en op schrift gesteld, starten wij onze werkzaamheden. Na een korte inventarisatieperiode en het opstellen van een beginbalans en begroting maken we wederom een afspraak. Ditmaal een afspraak om de overzichten met de cliënt te bespreken en duidelijke afspraken met elkaar te maken.

Heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke diensten biedt Finqo nog meer aan?

Bewindvoerderskantoor Finqo is specialist in inkomensbeheer. Alle aspecten rondom inkomensbeheer, schuldenpreventie, schuldenproblematiek en bewindvoering beheersen onze bewindvoerders. Daarnaast verrichten wij meer werkzaamheden, bijvoorbeeld opleidingen tot beschermingsbewindvoerder, professionele bewindvoerder, inkomensbeheerder en professioneel mentor. Al onze diensten op een rij:

Meer weten over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat houdt onder bewind staan in?

Onder bewind staan houdt in dat uw bewindvoerder alle beslissingen neemt over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Als u onder bewind staat betekent het niet dat u helemaal niks meer te vertellen heeft over uw financiën. U blijft gewoon handelingsbekwaam en u mag zelfstandig rechtsverhandelingen verrichten.

Kom met Finqo in contact als u meer informatie wilt over onder bewind staan in uw stad. U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Museumplein 30
9674 AD  Veendam