fbpx
Image Slider

Waarom een mentor


Tegenwoordig zijn er veel verschillende zorgverleners. Dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat heb je nodig en wat past bij jou? Daar helpt onze mentor jou mee. Misschien vindt je het lastig om dit allemaal zelf te regelen. Misschien heb je hier geen tijd voor, je wilt je familie niet belasten met deze opgave. Dan is een mentor de oplossing!

Wat doet een mentor?

Een mentor neemt samen met jou of voor jou beslissingen op gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.  Ook wanneer je al een bepaalde vorm van hulpverlening ontvangt, kan een mentor wat voor jou betekenen. Een mentor gaat kijken of deze hulpverlening wel goed bij jou past. En geeft jou advies over deze zorgtrajecten. Daarnaast is de mentor jouw vertrouwenspersoon. Dat betekent dat de mentor altijd voor je klaarstaat en écht naar jou luistert. De mentor geeft je adviezen en kan namens jou spreken bij verschillende instanties. Een mentor kijkt samen met jou naar wat je wil bereiken. En helpt jou om deze doelen te behalen.

Een mentor van Finqo is altijd onafhankelijk. Daarmee bedoelen we dat de mentor kijkt naar wat jij echt nodig hebt. De mentor houdt toezicht op de zorgverlening die je krijgt. En zorgt ervoor dat jij passende hulpverlening krijgt.

Een mentor van Finqo:

  • Is een vertrouwenspersoon
  • Luistert naar jou
  • Respecteert je levensovertuiging en/of religie
  • Ziet er op toe dat je de juiste zorg krijgt
  • Waakt over je gezondheid
  • Heeft kennis van beperkingen
  • Heeft kennis van Zorg en welzijn

De kosten voor mentorschap worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door de gemeente. Heb je interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of voor het plannen van een gesprek.

Informatie aanvragenHulp bij schulden
Contact opnemen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Museumplein 30
9674 AD  Veendam