fbpx

Bewindvoering bij Finqo


Bent u niet in staat om zelf uw financiën te beheren? Of heeft u problematische schulden en ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan is bewindvoering voor u de oplossing.

Om te voorkomen dat u (verder) financieel in de problemen raakt, vragen wij de kantonrechter om ons, Finqo, te benoemen als uw bewindvoerder. Wij zorgen er vervolgens samen met u voor dat uw budget stabiel is en dat eventuele schulden worden behandeld.

Wij gaan graag met u aan de slag om alles financieel weer op de rit te krijgen. Daar zijn we voor.

direct contact opnemen Afspraak maken Informatie aanvragen

Wat doet Finqo als bewindvoerder voor u?

Wanneer u bij Finqo onder bewind staat, neemt de Finqo als uw bewindvoerder beslissingen over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook schulden. Bij onder bewindstelling blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

In feite verzorgt Finqo als bewindvoerder uw volledige financiële administratie.

Finqo stelt samen met u een budgetplan op, verricht alle betalingen voor u en indien van toepassing, beheert Finqo ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij Finqo binnen, zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen. Wanneer er sprake is van verkwisting of het hebben van problematische schulden kan een kantonrechter het zogenaamde schuldenbewind uitspreken.

Het schuldenbewind wordt gepubliceerd in het openbare curatele- en bewindregister. De voornaamste taak van Finqo als bewindvoerder in deze situatie is dan om de financiële situatie te stabiliseren. Daar waar mogelijk treft Finqo een betalingsregeling om de schulden te saneren.

Hoe gaat bewindvoering in zijn werk?

 1. Aanmelden

  De procedure begint bij ons met een telefonische aanmelding, vaak gedaan door een zorgverlener of betrokken familielid. We bespreken de situatie en na het beantwoorden van wederzijdse vragen plannen we bij positieve bevindingen een persoonlijk kennismakingsgesprek.

 1. Kennismaken

  Wij spreken af bij de cliënt thuis of in de zorginstelling om persoonlijk kennis te maken en de inhoud van bewindvoering en onze werkwijze met u en cliënt nogmaals door te spreken.

 1. Verzoekschrift

  Aan het einde van dit gesprek vullen we na instemming samen de formulieren in, welke door ons aan de kantonrechter worden gezonden.

 1. Zitting

  Enkele weken na de verzending van het verzoekschrift volgt een uitnodiging voor de zitting. Ook de bewindvoerder is daarbij aanwezig en neemt dan de administratie van cliënt in ontvangst.

 1. Bewind

  Zodra de bewindvoering door de kantonrechter is uitgesproken en op schrift gesteld, starten wij onze werkzaamheden. Na een korte inventarisatieperiode en het opstellen van een beginbalans en begroting maken we wederom een afspraak om deze overzichten met cliënt te bespreken en duidelijke afspraken met elkaar te maken.

Tarieven bewindvoering

Zie voor de tarieven van bewindvoering de website van De Rechtspraak.

Indien u zelf onvoldoende inkomen hebt om deze kosten voor beschermingsbewindvoering te voldoen, zal Finqo u ondersteunen om de vergoeding hiervoor in de vorm van bijzondere bijstand bij uw gemeente aanvragen.

Bewindvoering in uw woonplaats

Bent u specifiek op zoek naar bewindvoering in uw woonplaats? Dan kunt u terecht op o.a. deze pagina’s en hier direct meer informatie vinden:

Verzekerd van een vertrouwd bewind bij Finqo

Finqo legt als bewindvoerder jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter en Finqo voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de rechtbank. Daarnaast is Finqo lid van de BPBI, branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders.

U bent er dan ook van verzekerd dat uw geldzaken vertrouwd en vakkundig worden geregeld!

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

direct contact opnemen Afspraak maken Informatie aanvragen

Contact opnemen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact

+31 (0) 85- 016 00 86
info@finqo.nl

direct contact opnemen

Locatie:
Finqo (Hoofdkantoor)
Museumplein 30
9674 AD  Veendam